היחידה לרישום קבלנים

כמה עולה להיות קבלן רשום?

כמה עולה להיות קבלן רשוםקבלן רשום הוא קבלן שמוכר על ידי הרשויות ורשום בפנקס הקבלנים. פנקס הקבלנים מנוהל על ידי רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון. הרישום של הקבלן בפנקס הקבלנים כולל פרטים שונים על הקבלן לרבות ההסמכה שלו והסיווג שלו. מי חייב להירשם בפנקס הקבלנים וכמה עולה להיות קבלן רשום? המאמר הבא הוא בשבילכם. 

 

מי חייב להירשם בפנקס הקבלנים?

לפני שנרחיב כמה עולה להיות קבלן רשום חשוב לדעת מי בכלל חייב להירשם בפנקס הקבלנים. למעשה על פי החוק, הפרמטר היחיד שמחייב רישום של קבלנים הוא היקף העבודה מבחינה כספית, לפני מע"מ. ישנם שני ענפים החייבים ברישום

אז כמה עולה להיות קבלן רשום?

קשה לענות באופן חד משמעי כמה עולה להיות קבלן רשום מאחר שהמחיר תלוי בגורמים שונים. שני הגורמים המרכזיים שישפיעו על המחיר יהיו מעורבות עורך דין ואגרת הרישום-

על מנת להיות קבלן רשום, בדרך כלל יש צורך להיעזר בעורך דין. המחיר לרישום אצל עורך דין תלוי במידת המעורבות של עורך הדין בתהליך הרישום. במצב בו יש לבצע רישום לקבלן יחיד עומד בכל התנאים לרישום המחיר שיהיה עליו לשלם לעורך הדין ינוע בין 4,000 לבין 5,000 שקלים. אך במצב בו יש לרשום מספר קבלנים תחת אותה חברה ולהוציא עבורם תצהיר ואישורים המחיר לרישום של כל קבלן יכול להגיע ל-8,000 ואפילו 9,000 שקלים. במקרים מסוימים ניתן להשתמש בעורך הדין רק על מנת לאמת חתימות. במצב כזה התשלום לעורך הדין יהיה נמוך יחסית וינוע בין 500 לבין 1,000 שקלים, בהתאם לכמות המסמכים שעליו לחתום. על מנת לחסוך עלויות ההמלצה היא להכין כמה שיותר מסמכים בעצמכם. 

החלק השני של התשלום לרישום קבלן כולל אגרת רישום קבלנים. יש שתי אגרות רישום קבלנים שיש לשלם בתהליך הרישום-

 

התנאים לרישום קבלנים

לאחר שהרחבנו כמה עולה להיות קבלן רשום והסברנו מי מחויב להירשם בפנקס הקבלנים חשוב להבין מה התנאים לרישום קבלנים. למעשה, לא כל קבלן יוכל להירשם בפנקס הקבלנים ולשם כך עליו לעמוד במספר תנאים בסיסיים. 

 

סיווג הקבלן

קבלן שרשומים בפנקס הקבלנים כתובים כקבלן ג5 (לדוגמא). כל קבלן רשום עם אות מסוימת ומספר מסוים. לכל אות ולכל מספר יש משמעות מסוימת בסיווג של הקבלן. מספרי הסיווג נעים בין 1 ל-5 ומסמלים את היקפי העבודה המותרים לקבלן. כל קבלן מתחיל במספר 1 ועם השנים, מוכיח שיש לו פרויקטים בהיקפים גדולים יותר ויכול להעלות את הסיווג שלו. יש לשים לב שישנם מספרים שמהווים קודים מסוימים- המספר 100 הוא קוד לענף הבנייה כולל ענפי המשנה מתחתיו, המספר 200 הוא קוד לענף הכבישים וכו'. 

הסיווג של הקבלן כולל גם אותיות. האותיות קשורות לענפים. יש שלוש קבוצות- א, ב, ג. ההבדלים יבואו לידי ביטוי בהיקפי העבודה המקסימליים. היקף העבודה המקסימלי של עבודות של ענפים ששייכים לקבוצה א יהיה נמוך יותר משל הענפים השייכים לקבוצה ב' שיהיו נמוכים יותר משל הענפים ששייכים לקבוצה ג'. 

מה היתרונות של להיות קבלן רשום?

רישום של קבלנים כולל מגוון רחב של יתרונות. קודם כל קבלנים רשומים הם קבלנים ששומרים על החוק ויכולים לעבוד בהיקפים גדולים. רק קבלן רשום יכול להשתמש בכינוי קבלן, על פי החוק. בנוסף, קבלן רשום יכול לקבל גישה למכרזים. רק קבלן רשום יכול לגשת למכרזים רשמיים של העירייה, של הממשלה וכדומה. יתרון משמעותי נוסף ממנו נהנים קבלנים רשומים הוא היכולת לגייס עובדים פלסטינאים. קבלן לא רשום לא יכול לקבל אישור עבודה להעסקת עובדים פלסטינאים. בנוסף, עוד יתרון בולט הוא הביטוח. חברות הביטוח לא מבטחות קבלנים לא רשומים במצבים בהם פרויקט הבנייה דורש קבלן רשום. חשוב לקחת בחשבון שגם המוניטין של הקבלן והלקוחות שלו מושפעים מהרישום שלו בפנקס הקבלנים. 

Exit mobile version